Guvernele Romaniei si Bulgariei au adoptat la Sofia, o declaratie comuna prin care solicita CE prelungirea, pana la 31 decembrie 2011, a termenului de eligibilitate a cheltuielilor aferente tuturor proiectelor celor doua state, aprobate in perioada 2000-2006 prin programul ISPA.

Cele doua state solicita totodata Comisiei Europene extinderea, pana la 31 decembrie 2012, a termenului de eligibilitate a cheltuielilor pentru proiectele importante aprobate in perioada 2000-2006, a caror valoare este de peste 100 de milioane de euro, anunta NewsIn.

"Contam pe un raspuns pozitiv din partea UE pentru ca asta inseamna sa utilizam eficient resursele pe care UE le pune la dispozitie. (...) Prin prelungire, dincolo de finantarea lucrarilor de la podul Calafat-Vidin, sunt si alte proiecte importante precum reabilitarea sectorului Drobeta Turnu Severin-Lugoj, sectorul Craiova-Drobeta Turnu Severin sau investitiile din zona Deltei Dunarii sau a litoralului Marii Negre", a declarat Boc.

Premierul roman a avut la Sofia, o intrevedere cu omologul sau bulgar, Boiko Borisov, in urma careia s-a semnat declaratia comuna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Emil Boc: Sistemul nu isi va permite sa plateasca pensiile speciale