Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca a dispus luni corectarea bugetelor companiilor nationale pe 2010, iar directorii generali vor lua prime si bonusuri daca isi vor depasi criteriile de performanta.
"Am dispus azi corectarea bugetelor companiilor nationale pe 2010, la nivelul de secretari de stat. Pana in iunie, vom modifica criteriile de performanta, iar de la 1 iulie ar putea intra in vigoare alt contract de mandat in care, daca isi indeplinesc criteriile din noul contract, vor primi salariul, iar daca depasesc criteriile, atunci Guvernul le-ar putea da bonusuri", a explicat Adriean Videanu (foto), potrivit agentiei NewsIn.

Ministrul economiei a mai spus ca aceasta corectare poate merge fie in sus, fie in jos si ca aceasta noua propunere ce va fi inaintata Guvernului va stimula directorii generali sa-si atinga obiectivele.

Potrivit legislatiei actuale, directorii generali beneficiaza de un salariu de baza echivalent cu cel al unui secretar de stat, iar la sfarsitul anului, daca isi indeplinesc criteriile din contractele de mandat, directorul general al companiei de stat primeste bonusurile prevazute in buget.

Salariul unui secretar de stat este in prezent de 6.691 lei/luna, a precizat Videanu.

Dupa 1 iulie, in functie de decizia Guvernului, directorii generali vor primi si anumite bonusuri doar daca isi vor depasi criteriile de performanta stabilite in contractul de mandat.

"De exemplu, la Transelectrica fata de propunerea din contractul initial de 222.000 lei , se va ajunge la 87.000 lei", a precizat Videanu.

Potrivit acestuia, pana in prezent, erau niste "criterii de performanta minimale si superficiale pe care directorii si le puneau singuri".
Cadrul legal nu a prevazut ca, in 2009, sa se acorde prime si bonusuri. Astfel, anul trecut, niciun director general nu a beneficiat de nici un fel de venit decat cel de secretar de stat.

"Trebuie monitorizata performanta companiilor nationale. Pe baza unor principii, putem discuta de o recompensare in functie de preformante.

Este o masura de responsabilitate care va duce la cresterea performantei in interiorul companiei respective", a adaugat Videanu.

Ministrul economiei a afirmat totodata ca, pana acum, directorii generali isi luau primele, fiind convinsi ca vor aduce performanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri