Statul a incasat 1,3 miliarde lei (307 milioane de euro) in 2009 din impozitul minim, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, care a precizat ca acest impozit a condus la "curatarea mediului de afaceri de firme inactive".
El a oferit ca exemplu celor 160.000 de firme care si-au suspendat activitatea in 2009, din care cea mai mare parte (72%) erau deja inactive si nu isi depusesera bilanturile pe 2008. Alte 10% dintre acestea aveau o cifra de afaceri sub 100 de euro, potrivit NewsIn.

La inceputul anului, premierul Emil Boc spunea ca scopul pentru care impozitul minim a fost introdus in 2009 a fost atins, adica "acela de a scoate din pasivitate si de a elimina acele firme care erau folosite doar pentru intermedieri si care practic stateau intr-o stare de inactivitate".

Tot atunci, premierul spunea ca Ministerul Finantelor
lucreaza pentru identificarea resurselor financiare care sa acopere partea din buget rezultata din impozitul minim, astfel incat sa fie posibila eliminarea lui, dar cu pastrarea echilibrului bugetar.

Fara impozit anticipat pe profit in 2010
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri