Cresterea posibila a pretului energiei electrice, incepand de la 1 aprilie, ar putea fi de 2,5%, este de parere mini-strul Economiei si Comertului, Codrut Seres. El a mai anticipat ca pretul gazelor naturale ar putea scadea cu pana la 4%, la sfarsitul acestui an, in urma aprecierii monedei nationale in raport cu dolarul.

Potrivit acestuia, majorarea tarifelor la electricitate efectuata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) la inceputul acestui an ar fi trebuit sa fie de 7%, cu trei puncte peste cea realizata, si nu de 4,6%. El a apreciat ca decizia ANRE a fost luata din motive politice. In acelasi timp, ministrul Economiei a precizat ca cea mai mare parte a veniturilor obtinute in urma majorarii au fost directionate catre Transelectrica si unele filiale ale societatii de distributie Electrica, in detrimentul producatorului de energie Termoelectrica.

Ministrul Economiei a precizat ca va avea discutii in perioada urmatoare cu noua conducere a ANRE, pentru a stabili o redistribuire a veniturilor obtinute in urma majorarii pretului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
1 an de la "taxa pe lacomie": ce s-a schimbat deja pentru banci
Setari Cookie-uri