Statul va garanta in proportie de 80% creditele contractate de autoritatile locale pentru cofinantarea proiectelor europene, iar bancile care pot acorda imprumuturi vor fi selectate in baza legislatiei privind achizitiile publice, a decis Guvernul.
"Finantarea garantata in cadrul Programului este de 80% din credit. Creditul poate fi in euro sau in lei. Perioada de tragere a finantarii este de maximum patru ani", a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, la finalul sedintei Executivului. Programul se va desfasura prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Plafonul garantiilor de stat a fost stabilit la 300 de milioane de euro, informeaza NewsIn.

Ministrul a spus ca autoritatile locale trebuie sa organizeze, in baza OUG 34/2006 privind achizitiile publice, procedura de selectie a bancii care va acorda finantarea. Dosarul va fi trimis ulterior la Fondul de Garantare, care trebuie sa aprobe garantarea imprumutului.

Prevederile sunt cuprinse in normele de aplicare a OUG adoptate luna trecuta, prin care Guvernul a decis sa garanteze creditele contractate de autoritatile locale in scopul cofinantarii proiectelor europene.

Potrivit OUG, beneficiarii acestui program vor fi atat unitatile administrativ-teritoriale cat si institutiile publice de invatamant superior acreditate, institutiile de cercetare-dezvoltare si persoanele juridice care implementeaza proiectele operatorilor regionali ai serviciilor de alimentare cu apa si canalizare.

Garantiile de stat se acorda pentru proiecte din domeniul infrastructurii de transport, alimentare cu apa sau canalizare, dar si pentru proiecte din domeniul energiei, educatiei, cercetarii-dezvoltarii, sanatatii si asistentei sociale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri