Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si omul in care romanii au cea mai mare incredere, se arata in continuare optimist, la fel ca pe parcursul intregii perioade de recesiune, si sustine ca economia o sa isi reia cresterea, iar rata anuala a inflatiei va incepe sa scada.
"Nu vreau sa ne infundam in mlastina dezbaterilor despre cat o sa creasca nivelul PIB si cat va fi rata inflatiei. Apropo de PIB si inflatie, eu raman in continuare optimist. Probabil ca cifrele care vor aparea in urmatoarea perioada vor atesta acest lucru", a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul bancii centrale din Romania.

Isarescu a subliniat ca nu vrea sa participe la aceasta "ghiceala", care a devenit "un sport national".

"Nu vreau sa particip la aceasta ghiceala, acest sport national. Nu vreau sa iau parte la asemenea dezbateri. Inflatia vine in jos, cresterea economica se va instala. Eu raman optimist", a explicat guvernatorul BNR, mentionand ca "facem caz prea mare dintr-o cifra sau alta".

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a scazut in ultimul trimestru din 2009, in termeni reali, cu 6,5% fata de trimestrul similar din 2008, a anuntat Institutul National de Statistica (INS), care a revizuit usor datele initiale, ce indicau o contractie de 6,6%.

De asemenea, rata anuala a inflatiei a atins 5,2% in ianuarie, peste asteptarile analistilor si in ciuda optimismului manifestat de Banca Nationala a Romaniei, care sustinea ca procesul dezinflationist se va relua.

Citeste si Isarescu: Nu ai cum sa construiesti autostrazi cu un deficit in bugetul de pensii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri