Romania nu manipuleaza statisticile, subliniaza Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, comentand asupra afirmatiilor aparute in cursul zilei de ieri conform carora deficitul bugetar pe 2009 ar fi fost "mascat" pentru a ne incadra in tintele stabilite de Fondul Monetar International.

"Romania nu manipuleaza statisticile", a declarat Sebastian Vladescu, adaugand ca marjele de eroare ale prognozei economice pentru Romania sunt sub nivelul maxim stabilit de Uniunea Europeana (2,9% fata de aproximativ 3- 3,5%).

Comentariul ministrului Finantelor Publice a fost facute in contextul in care ieri au fost vehiculate afirmatii conform carora Romania a depasit tinta de deficit bugetar impusa de reprezentantii FMI si a incercat sa modifice datele statistice privind nivelul Produsului Intern Brut pentru a se incadra in tinta.

De fapt, tinta stabilita de FMI pentru defcitul bugetar din 2009 era de 36,5 miliarde lei, ea nefiind exprimata si procentual. Deficitul bugetar al Romaniei a fost anul trecut usor sub nivelul de 36, 4 miliarde lei, in tinta stabilita de FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si