“Vom acorda garantii proiectelor ce vor sa atraga fonduri structurale in valoare de 2,5 milioane euro. Astfel, bancile vor putea sa analizeze proiectele din perspectiva normelor proprii si sa nu isi mai faca probleme ca nu exista garantii. Garantiile vor fi acordate de catre Fond in doar doua zile”, a declarat Aurel Saramet (foto), in cadrul seminarul Romania - Perspective financiare si economice 2010.

Presedintele Fondului de Garantare a afirmat ca este constient ca isi asuma riscuri foarte mari, insa politica institutiei in acest an face trimitere la contributia in sprijinirea afacerilor.

“Intelegem necesitatea fiecarui actionar si antreprenor de a-si sustine afacerile, insa vrem sa-i sustinem pe cei care creaza locuri de munca si valoarea mediului de afaceri romanesc”, a mai afirmat Saramet.

FNGCIMM a acordat garantii de 410 milioane euro anul trecut, de doua ori si jumatate mai mult fata de nivelul din 2008, asigurari ce au dus la contractate de credite in valoare de 900 milioane euro.