Aurel Saramet, presedintele Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), a afirmat ca incepand cu saptamana viitoare institutia va lansa un produs care sa simplifice contractarea de credite pentru proiectele ce vor sa atraga fonduri europene.
“Vom acorda garantii proiectelor ce vor sa atraga fonduri structurale in valoare de 2,5 milioane euro. Astfel, bancile vor putea sa analizeze proiectele din perspectiva normelor proprii si sa nu isi mai faca probleme ca nu exista garantii. Garantiile vor fi acordate de catre Fond in doar doua zile”, a declarat Aurel Saramet (foto), in cadrul seminarul Romania - Perspective financiare si economice 2010.

Presedintele Fondului de Garantare a afirmat ca este constient ca isi asuma riscuri foarte mari, insa politica institutiei in acest an face trimitere la contributia in sprijinirea afacerilor.

“Intelegem necesitatea fiecarui actionar si antreprenor de a-si sustine afacerile, insa vrem sa-i sustinem pe cei care creaza locuri de munca si valoarea mediului de afaceri romanesc”, a mai afirmat Saramet.

FNGCIMM a acordat garantii de 410 milioane euro anul trecut, de doua ori si jumatate mai mult fata de nivelul din 2008, asigurari ce au dus la contractate de credite in valoare de 900 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proiect de 5 milioane euro pentru "Romania Durabila", lansat oficial