Ministerul Finantelor Publice (MFP), prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, vrea sa ramburseze in martie TVA de 794,5 milioane lei (circa 194 milioane euro), din care 630,2 milioane lei vor fi restituite in trei transe, pe 8, 24 si 29 martie, a anuntat ministerul.

Astfel, deconturile de TVA au fost organizate ca deconturi cu compensare si restituire, de 672,2 milioane lei (din care 42 milioane lei vor fi compensate, iar 630,2 milioane lei restituite), respectiv ca deconturi cu compensare integrala, de 117,4 milioane lei si deconturi cu compensare partiala, de 4,9 milioane lei, informeaza NewsIn.

"Pentru compensarile totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar pentru sumele de restituit, plata efectiva a fost programata dupa cum urmeaza transa I, in data de 8 martie - suma 114,4 milioane lei, transa II, in data de 24 martie - suma de 208 milioane lei, transa III, in data de 29 martie - suma de 307,8 milioane lei", se mai arata in comunicatul ministerului.

"Restituirea TVA va continua sa fie o prioritate a Ministerului Finantelor si doresc sa informez toti contribuabilii ca nu exista probleme de lichiditate care sa impiedice intrarea in parametrii legali de restituire a TVA-ului. Usurarea rambursarii TVA a fost doar un prim pas - avem in vedere un plan de monitorizare detaliata si corectie imediata privind sarcina fiscala si birocratica pe care statul o pune pe mediul privat. Intentia este ca in urmatoarele luni sa diluam aceasta povara pentru a mai da putin vant in panzele mediului privat", a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, citat in comunicat.

La sfarsitul saptamanii trecute, Ministerul Finantelor Publice a adoptat mai multe masuri economice pentru sprijinirea mediului de afaceri, printre care cresterea plafonului pentru returnarea imediata a TVA la 10.000 lei lunar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Pe ultima suta de metri, PSD pune la bataie 66 de posturi la Fisc