Presedintele Traian Basescu l-a numit pe fostul comisar european Leonard Orban consilier pe probleme de Afaceri Europene in cadrul Administratiei Prezidentiale, potrivit 9AM.
Orban a detinut portofoliului Multilingvismului in Comisia Europeana, el fiind primul comisar european al Romaniei.

Noul consilier prezidential pe probleme de afaceri europene,Leonard Orban, a precizat pentru Realitatea FM ca a decis sa accepte postul de la Palatul Cotroceni pentru ca are o competenta in ceea ce priveste afecerile europene si il poate sprijini pe seful statului in integrarea europeana a Romaniei.

"M-am decis tinand cont de faptul ca am o anumit experienta, o anumita competenta in domeniul acesta si pot sprijini Romania, pe presedintele Romaniei, care este unicul reprezentant al Romaniei in Consiliul European, sa atinga obiectivele pe care le au in procesul de integrare europeana a Romaniei", a explicat Orban motivul pentru care a decis sa accepte sa devina consilier al presedintelui Basescu pe probleme de afaceri europene.

Fostul comisar european a spus ca luni este prima lui zi in noua functie si ca in urmatoarea perioada il va ajuta pe seful statului in pregatirea documentelor pentru Consiliul European de primavara, care va avea loc la sfarsitul lunii martie. "Deja se apropie Consiliul European si in aceasta pozitie voi pregati documentele, voi veni cu sfaturi cu recomandari pentru presedintele Romaniei in ce priveste Consiliul European care va avea loc la sfarsitul acestei luni", a spus Orban.

Leonard Orban, al carui frate, Ludovic Orban, a candidat sambata pentru sefia PNL, a subliniat ca nu intentioneaza sa se implice in politica interna si nici sa devina membru al vreunui partid politic. "Eu nu sunt membru de partid, nu am fost si nu sunt, eu am avut cariera mea, o cariera de tehnocrat, nu m-am implicat si nu ma voi implica in politica interna in Romania. Am o competenta in ceea ce priveste afecerile europene, cred ca prin experienta mea pot sa ajut nu numai presedintele Romaniei, pot sa ajut Romania si de aceea am acceptat sa ocup aceasta functie. Nu am niciun fel de implicare, nu am avut si nu voi avea nicio implicare in ceea ce priveste politica interna, din acest punct de vedere cariera fratelui meu este seprata de a mea, de multe ori avem opinii diferite. Nu intentionez sa am o cariera de politician", a precizat noul consilier prezidential.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri