In cadrul unei intalniri cu grupul deputatilor PDL, Berceanu a spus ca, din punct de vedere tehnic, Romania ar putea construi 100 de kilometri de autostrada in acest an, insa bugetul redus limiteaza sever numarul lucrarilor derulate de catre minister.

"Avem de ales sa dam la mai multe lucrari care trebuie sa continue, sau sa concentram o suma mai mare de bani intr-o anumita zona si sa terminam niste portiuni. Din punct de vedere tehnic, am putea face 100 de km de autostrada, insa n-am putea sa terminam 150 km oricati bani am avea pentru ca nu avem lucrarile chiar atat de avansate. Din punct de vedere financiar, probabil am putea sa terminam 30-40 de kilometri daca am concentra toti banii pe care ii avem pentru domeniul asta numai acolo unde putem termina", a spus Berceanu, citat de NewsIn.

El a fost insa retinut in a da si aceasta cifra, deoarece Guvernul trebuie sa asigure si cofinantarea unor proiecte derulate cu fonduri europene, iar in caz contrar banii comunitari ar fi pierduti.

"Banii pe care ii avem ii folosim la eficienta cea mai ridicata, dar atata vreme cat avem 1,2 % din PIB pentru intreg ministerul, iar altele tari unele dau aproape 5%... Atat avem, atat putem sa facem", a concluzionat ministrul.

Citeste si Berceanu: 1,5 mld. euro nu rezolva problema nevoii de autostrazi.