Update: Circa 4.600 de angajati ai Metrorex vor intra in greva generala incepand cu data de 18 martie, pe termen nelimitat, in intervalul orar 04.00-16.00, deoarece nu au fost semnate contractele colective de munca, care au expirat la 1 noiembrie 2009, a declarat presedintele USLM, Ion Radoi.

Radoi declara la inceputul lunii februarie ca angajatii Metrorex vor declansa conflictul de munca, daca administratia nu va demara intr-o saptamana negocierile pentru un nou contract colectiv de munca si s-ar putea ajunge la greva generala in martie.

Curtea de Apel Bucuresti a decis martea trecuta (2 martie - n.r.) sa admita recursul facut de sindicalistii de la metrou impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care greva lor a fost declarata nelegala, si a respins actiunea Metrorex ca fiind neintemeiata. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.


Metrorex a cerut in noiembrie Tribunalului Bucuresti sa constate ca greva sindicalistilor de la metrou este nelegala. La acea vreme, Tribunalul a admis actiunea Metrorex si a dispus incetarea de indata a protestului. Decizia a fost atacata cu recurs de sindicalisti.

Peste 1.000 dintre cei peste 4.200 de angajati de la Metrorex nu au lucrat, in noiembrie 2009, timp de mai multe zile, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat. Aceasta a fost a saptea greva generala din 1990, ultimul protest al angajatilor de la Metrorex datand din 2005.

Va mai amintiti? Cum s-a simtit greva in cele mai importante centre de business din Bucuresti