Muncitorii de la societatea Hidromecanica 2 din Brasov au intrerupt lucrul, dimineata, nemultumiti ca nu si-au primit salariile de cateva luni. Circa o suta de angajati s-au strans in curtea fabricii si au cerut conducerii sa le plateasca macar o parte din salariile restante.
“Acest protest s-a declansat pentru ca oamenii nu mai pot rezista fara a-si primi salariile. Muncitorii nu si-au mai primit drepturile salariale de cel putin patru luni, existand si cazuri in care oamenii nu au mai fost platiti de opt luni“, a afirmat Dumitru Miron, prim-vicepresedinte al Sindicatului Hidroforta, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca oamenii au primit, vineri, promisiunea ca luni va fi platita o chenzina, dar nu au primit nimic, de aceea au intrerupt spontan lucrul marti dimineata. El a mai spus ca protestatarii sunt decisi sa reia lucrul doat atunci cand vor primi o parte din bani.

"Sunt in uzina cazuri in care atat sotul, cat si sotia lucreaza aici. Va dati seama in ce situatii se afla aceste familii. S-au acumulat datorii peste datorii, furnizorii de uilitati ii ameninta cu debransarea, oamenii nu mai au cu ce trai. Conducerea fabricii spune ca nu sunt bani in conturile societatii, asteptandu-se vinderea activelor de la Hidromecanica 1. Vom incerca sa discutam din nou cu conducerea sa vedem ce solutii se pot gasi pentru ca oamenii sa-si primeasca macar o parte din salariile restante“, a mai spus liderul de sindicat.

Acesta nu este primul protest spontan declansat la Hidromecanica. Anul trecut, de mai multe ori, angajatii soceitatii au intrerupt lucrul din acelasi motiv. Atunci, solutia gasita de conducerea fabricii a fost trimiterea angajatilor in somaj tehnic pentru trei luni, beneficiind de prevederile ordonantei care acorda facilitati fiscale societatilor comerciale care isi trimit oamenii in somaj tehnic.

„Anul acesta este la fel. Multi dintre noi sunt si acum in somaj tehnic, conducerea gasind aceasta solutie pentru ca firma sa fie scutita de plata anumitor taxe si impozite“, a afirmat Dumitru Miron.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Protest cu ligheane in fata PMB: Firea, vrem apa calda!