Rata anuala a inflatiei a coborat in februarie la 4,6%, potrivit unui sondaj realizat printre membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR), dupa ce in ianuarie a urcat pana la nivelul de 5,2%, in ciuda optimismului manifestat banca centrala.
Conform opiniilor exprimate de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar – Bancari din Romania (AAFBR) in cadrul unui sondaj intern, rata lunara a inflatiei din luna februarie a acestui an a fost, probabil, de 0,3% (estimarile variaza intre 0,2% si 0,7%), ceea ce determina o scadere a ratei anuale la 4,6% (estimãrile variaza intre 4,5% si 5%) comparativ cu 5,2% in luna ianuarie.

Pentru luna martie estimarea membrilor AAFBR plaseaza rata anuala a inflatiei la 4,4% (estimarile variaza intre 4,1% si 4,9%).

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, se arata in continuare optimist, iar rececent a declarat ca economia o sa isi reia cresterea, iar rata anuala a inflatiei va incepe sa scada. "Apropo de PIB si inflatie, eu raman in continuare optimist. Probabil ca cifrele care vor aparea in urmatoarea perioada vor atesta acest lucru", a declarat Mugur Isarescu.

Pentru finele anului 2010, rata anuala a inflatiei s-ar putea situa la 4% (estimarile variaza intre 3,8% si 5,1%).

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 50 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri