Numarul somerilor ar putea atinge un varf in luna mai, cand ar putea ajunge la un milion de persoane, daca guvernul nu ia masuri urgente pentru cresterea investitiilor in economie, a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.
"Daca (Guvernul n.r.) nu se iese foarte repede cu un pact pentru ocuparea la nivel national, care sa includa si masuri pentru stimularea agentilor economici si pentru stimularea investitiilor - si eu nu cred ca se poate iesi mai devreme de jumatatea lunii aprilie cu acest pas - varful de someri va fi atins in luna mai. In lipsa unor politici coerente pentru dezvoltarea investitiilor pe orizontala, ne asteptam ca numarul de someri sa ajunga undeva intre 900.000 si 1 milion", a spus Hossu, citat de NewsIn.

Presedintele Cartel Alfa a adaugat ca, in cazul in care va fi adoptat un pact pentru ocupare, numarul somerilor ar trebui sa inceapa sa scada din luna iunie, pentru ca diminuarea somajului sa se accentueze inspre sfarsitul anului.

"Ne trebuie investitii care sa genereze locuri de munca si facilitati pentru actualele firme care ofera locuri de munca. Speram ca acest pas sa rezolve aceste probleme", a mai spus Hossu.

Pe de alta parte, presedintele Cartel Alfa a afirmat ca sindicatele nu au fost de acod cu o prevedere a pactului elaborat de Ministerul Muncii care interzicea organizatiilor sindicale sa mai organizeze proteste in cazul semnarii documentului respectiv.

La randul sau, presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci a declarat, la finalul intalnirii, ca patronatele vor cere guvernului sa mentina nivelul fiscalitatii, "indiferent de incasarile de la buget si chiar in cazul in care criza se adanceste".

"Vom cere masuri care sa asigure stabilitatea mediului de afaceri si sa avem o politica de dobanzi predictibile", a precizat Coraci.

Cititi si Top 10 judete cu cel mai mare somaj
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri