Numar cu noroc: 13 companii vor primi finantare de 131,52 mil. lei

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, va semna 13 contracte pentru primul apel de proiecte pe anul 2010 destinat investitiilor in intreprinderi mari, valoare totala fiind de 131,52 milioane lei.
Cele 13 companii care vor primi anul acesta finantare din fonduri europene sunt Astalrom SA, Tess Conex SA, Vrancart SA, Elvila SA, Popeci Utilaj Greu SA, Matrite Dacia SA, Uzuc SA, Carpatcement SA, Somes SA, Menarom Pec SA, Napomar SA, RG Holz Company SA si Sirfit SA, informeaza NewsIn.

Primul apel de proiecte destinat investitiilor in intreprinderi mari a fost lansat in anul 2008 si a avut un buget initial in valoare totala de 215 milioane lei (echivalentul a 57,4 milioane euro, la acea data).

"In cadrul acestui apel de proiecte a fost depus un numar total de 123 de proiecte, din care 28 au primit aprobare pentru finantare. Datorita numarului mare de proiecte, a fost necesar ca bugetul total pentru finantarea celor 28 sa fie majorat pana la suma de 235.338.450 lei, suma ce se incadreaza in alocarea financiara initiala in euro", se arata intr-un comunicat emis de minister.

In urma demararii procedurii de intocmire a contractelor de finantare, un numar de 13 beneficiari au prezentat toate documentele necesare intocmirii contractelor in vederea semnarii, iar aceste prime 13 contracte de finantare au o valoare totala de 131.523.455 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri