Metrorex: 36 de oferte primite pentru constructia tronsonului 1 al Liniei 5 de metrou

Metrorex a primit 36 de oferte pentru constructia tronsonului 1 al Liniei 5 de metrou, iar lucrarile sunt impartite in doua loturi pe sectiunile Raul Doamnei – PS Opera (Hasdeu) si Romancierilor – Valea Ialomitei, costul intregului proiect fiind de circa 1,166 mld. lei.
Astfel, firmele care vor fi desemnate vor efectua executia a 8 km de tunele si galerii si a 11 statii de metrou de pe intreg traseul Raul Doamnei, Brancusi, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor, Hasdeu.

Sedinta de licitatie din data de 10 martie a avut ca obiect precalificarea firmelor constructoare participante la executia lucrarilor.

"Pentru fiecare dintre cele doua proiecte se vor califica minimum cinci, maximum sase firme (consortii). In urmatoarele 20 pana la 30 de zile se vor definitiva listele firmelor precalificate care ulterior vor primi invitatia de participare la etapa a-II-a – finala de adjudecare a contractului de lucrari", potrivit Metrorex, arata NewsIn.

Costul estimativ al intregului proiect pentru cele doua loturi este de circa 1,166 miliarde lei, iar finantarea este asigurata din fonduri publice de la bugetul de stat printr-un credit al Bancii Europene de Investitii, garantat de Guvernul Romaniei.

Metrorex estimeaza ca durata de executie a lucrarilor de structura va fi de mai putin de 30 de luni, iar punerea in functiune (cu calatori) va fi facuta in circa 4 ani de la inceperea lucrarilor.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat saptamana aceasta ca reprezentantii companiei vor intra la negocieri cu sindicatele imediat ce va fi aprobat de catre Guvern bugetul de venituri si cheltuieli pe 2010.

Angajatii Metrorex vor intra in greva generala incepand cu data de 18 martie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: 1.500 și 2.000 de lei, bugetul pentru renovarea unei încăperi
Setari Cookie-uri