Al patrulea avans al productiei industriale din UE

Romania a avut in ianuarie al patrulea ritm de crestere a productiei industriale din Uniunea Europeana (UE), de 6,8% fata de aceeasi luna din 2009, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost inregistrat un avans de numai 1,5% al acestui indicator, a anuntat Eurostat.
Avansul productiei industriale raportat de Eurostat este mai mic decat cel anuntat dimineata de Institutul National de Statistica, de 7,1%, in date ajustate, respectiv de 6,9% in serie bruta.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Malta (+14,3%), Polonia (+11%), Cehia (+8%), urmate de Romania. In schimb, cele mai puternice scaderi au avut loc in prima luna a acestui an in Danemarca, cu 9,8% fata de ianuarie 2009, Lituania, cu 5,5%, Grecia, cu 4,4% si Spania, cu 2,5%, anunta NewsIn.

Potrivit datelor Eurostat care a publicat date pentru 19 state membre, productia industriala a crescut in 12 si a scazut in 7. In zona euro, productia industriala a urcat in ianuarie cu 1,4% fata de nivelul inregistrat in urma cu un an.

Fata de decembrie, productia industriala din Romania a avansat cu numai 0,1% in ianuarie, mult sub nivelul inregistrat pe ansamblul UE, de 1,8%. In zona euro, avansul a fost ceva mai mic, de 1,7%.

Comparativ cu ultima luna din 2009, productia industriala a crescut in ianuarie in 13 state ale UE si a scazut in 6.
Cele mai importante cresteri in ritm lunar au avut loc in Irlanda (+15,3%), Bulgaria (+4,9%) si Estonia (+4,5%), in timp ce declinurile cele mai importante au fost inregistrate in Portugalia si Finlanda, de cate 2,2%, urmate de Letonia, de 1,6% si Spania, de 1,1%.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri