Drepturile salariale restante castigate in instanta in 2010 vor fi platite esalonat in 2011, 2012 si 2013, potrivit unei OUG adoptate marti de Guvern, masura fiind necesara, printre altele, pentru a respecta angajamentele privind deficitul bugetar, asumate de Executiv.
Potrivit OUG publicate vineri in Monitorul Oficial, "plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti, avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010" se face astfel: in anul 2011 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu, in 2012 - 33%, iar in 2013 - tot 33%".

Sumele se actualizeaza cu inflatia si, in cursul acestor termene, orice procedura de executare silita se suspenda, arata NewsIn.

Preambulul actului normativ arata ca OUG a fost emisa avand in vedere "influenta substantiala" asupra bugetului de stat pe 2010. In plus, argumenteaza Guvernul, neadoptarea actului normativ ar duce la "imposibilitatea mentinerii echilibrelor bugetare si, implicit, la nerespectarea angajamentelor interne si internationale asumate de Guvern, inclusiv in ceea ce priveste deficitul bugetar".

OUG adoptata miercuri de Guvern prelungeste aplicabilitea prevderilor OUG 71, emisa in iunie 2009, care facea referire la hotararile judecatoresti emise pana la 31 decembrie 2009. Sumele respective vor fi platite in 2010, 2011 si 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri