Zeci de institutii ale statului au acordat, in 2008, sporuri si prime ilegale angajatilor, printre acestea numarandu-se Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Apararii Nationale si grupul Acvila al Ministerului de Interne, arata un raport al Curtii de Conturi.
Astfel, la Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au dat sporuri de pana la 50% din salariu, chiar si soferilor. De asemenea, raportul consemneaza ca la Inalta Curte s-au acordat si sporuri de toxicitate la peste 60 de persoane care nu ar fi avut dreptul, conform NewsIn.

Presedintele interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Lidia Barbulescu, a declarat la Realitatea TV ca raportul a fost contestat de ICCJ, iar in urma acestei contestatii Curtea de Conturi a revenit si a transmis ca respectivele sporuri au fost legal acordate.

In raport se consemneaza si activitatea grupului Acvila al Ministerului de Interne, desfiintat in 2009, care a decontat mai multe servicii inexistente si ai carui angajati au beneficiat de prime si sporuri pentru misiuni care nu aveau acoperire in realitate.

Si Ministerul Justitiei a fost vizat in raportul Curtii, mai multe apartamente repartizate institutiei avand o situatie neclara. O alta problema identificata la MJ este legata de acordarea unor salarii de merit in mod subiectiv.

In acelasi raport se arata ca mai multe unitati militare ale Ministerului Apararii ar fi acordat in 2008 indemnizatii ilegale.

Curtea de Conturi atrage atentia si asupra Academiei Romane, care nu a actualizat valoarea patrimoniului. Potrivit raportului, Academia are in proprietate aproximativ 5.800 de hectare care valorau doar 0,22 de lei la momentul controlului. De asemenea, un imobil al Academiei situat pe Calea Victoriei din Capitala era evaluat la mai putin de 500 de lei, iar o alta cladire, la doar 13 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri