Guvernul pregateste realizarea unei rectificari bugetare pentru luna aprilie, cand este asteptata la Bucuresti delegatia Fondului Monetar International, care analizeaza incadrarea Romaniei in tintele convenite, au declarat surse guvernamentale citate de NewsIn.

"Ministerul Finantelor analizeaza in acest moment incadrarea Romaniei in tintele convenite cu organismele internationale, iar in functie de nivelul veniturilor incasate in primele doua luni vom decide, la sfarsitul lunii (martie, n.r.), daca vom face o rectificare bugetara in luna aprilie. Trebuie sa reducem din cheltuieli pentru a ne incadra in veniturile prognozate pentru primul trimestru din 2010 si este posibil ca bugetele sanatatii si educatiei sa primeasca mai multi bani pentru plata salariilor", au precizat reprezentantii guvernului, potrivit NewsIn.

Acestia au explicat ca, "deocamdata nu se stie de la ce ministere vor fi reduse cheltuielile pentru incadrarea in tintele convenite cu FMI, o decizie in acest sens urmand sa fie luata cel mai probabil in luna aprilie in Guvern".

Boc spune ca Executivul nu are in vedere deocamdata o rectificare bugetara


Premierul Emil Boc a declarat ca Executivul nu are in vedere deocamdata o rectificare bugetara si spune ca aceasta va fi anuntata atunci cand va fi in lucru.

"Deocamdata, astazi, nu am in vedere nicio rectificare bugetara. Cand o sa avem in pregatire, o sa va anuntam. Astazi nu avem in vedere niciun fel de rectificare", a declarat Boc, la Iasi.

Tanasescu: Rectificarea poate fi evitata prin reducerea cheltuielilor in executia bugetara in curs

Guvernul poate evita o eventuala rectificare bugetara pentru a se incadra in tintele de deficit convenite cu FMI prin reducerea cheltuielilor in executia bugetara din acest an, insa orice modificare trebuie discutata in prealabil cu CE si FMI, a declarat pentru NewsIn Mihai Tanasescu.

"Nu sunt la curent cu o posibila rectificare bugetara in luna aprilie, insa orice modificare adusa de guvernul roman trebuie mai intai sa fie discutata cu reprezentantii Comisiei Europene si cu cei ai Fondului Monetar International. In cazul in care veniturile sunt mai mici decat cele prognozate, trebuie reduse cheltuielile pentru atingerea tintei de deficit", a precizat reprezentantul Romaniei la FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romalimenta, despre acciza pe zahar: Atentat la buzunarele romanilor