Premierul Emil Boc a declarat la Iasi, cu ocazia semnarii a trei contracte de finantare, ca fiecare proiect ce beneficiaza de fonduri europene este un mic pas pentru iesirea Romaniei din recesiune.

"Romania are aceasta sansa de a utiliza, in afara de alte resurse, si fonduri de la Uniunea Europeana, bani care sunt pentru modernizarea acestei tari. Fiecare proiect semnat este un mic pas pentru iesirea din recesiune", a declarat Emil Boc, citat de NewsIn.

Premierul le-a transmis autoritatilor locale sa indeplineasca mai repede procedurile legale pana la organizarea licitatiilor, astfel incat proiectele sa fie implementate mai rapid.

Boc a asistat la semnarea a trei contracte de finantare ce prevad retehnologizarea Centralei Electrice de Termoficare Iasi (73 milioane euro), reabilitarea zonei de agrement Ciric (12 milioane euro) si modernizarea si dotarea scolilor speciale din judetul Iasi (opt milioane euro).

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a subliniat ca autoritatile locale si centrale trebuie sa faca front comun pentru absorbtia fondurilor europene.

"Felicit euroregiunea de nord-est pentru ca este zona unde au fost depuse cele mai multe proiecte pe Programul Operational Regional. Contractele semnate astazi sunt extrem de importante si speram ca, in viitorul apropiat, sa semnam si altele", a declarat ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, partener in doua din cele trei proiecte.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat ca Municipiul Iasi este primul oras din tara care a semnat contractul de finantare pentriu retehnologizarea centralei electrice, proiect finantat prin POS Mediu, in program fiind inscrise alte patru localitati.

"Daca actiunile autoritatilor locale sunt coordonate cu cele centrale se pot obtine bani. Astazi, Guvernul va aproba alte 80 milioane lei pentru zona Prut-Siret", a mai spus Borbely.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cati bani a incasat Clujul in urma editiei din acest an a UNTOLD