Costurile totale pentru o ora de munca in Romania au crescut in trimestrul al patrulea din 2009 cu 5,2% fata de perioada similara din 2008, fiind al cincilea ritm de crestere din Uniunea Europeana (UE), arata datele publicate de biroul european de statistica, Eurostat.

Pe ramuri de activitate, costurile orare cu salariile si cu celelalte cheltuieli non-salariale s-au majorat in industrie cu 8,3% pe an, in constructii, - cu 4,9% pe an, in timp ce in sectorul serviciilor s-a raportat o crestere anuala de 2,6%, potrivit NewsIn.

La nivelul UE, costurile cu forta de munca au avansat in trimestrul al patrulea cu 2,4%, in timp ce in zona euro, cresterea a fost de 2,2%.

Pe ramuri de activitate, costurile cu ora de munca au crescut in UE cu 1,9% in industrie, cu 3,1% in constructii si cu 2,5% in servicii, in timp ce in zona euro, costurile au fost cu 1,4%, 3,7%, respectiv 2,4% mai mari.

Dintre tarile membre ale UE, Bulgaria a avut cea mai mare crestere a costurilor cu forta de munca in perioada octombrie-decembrie 2009, de 11,3%, urmata de Austria (+6,5%), Polonia (+5,7%), Cehia (+5,4%) si Romania.

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Lituania (-10,8%), Estonia (-5,8%) si Letonia (-5,6%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania are cel mai mare procent de populatie ocupata in agricultura