Masura guvernului de a disponibiliza circa 100.000 salariati din sectorul public ar putea genera costuri mai mari pentru stat decat mentinerea in activitate a personalului, arata o analiza de impact realizata in cadrul observatorului pietei muncii, realizat la comanda Blocului National Sindical.

"In analiza pe care o vom publica in aprilie, facem o fundamentare a efectelor pe care darea afara a 100.000 de oameni din sectotul bugetar le vor avea. Acesti oameni nu vor mai genera venituri, asadar vor fi trecuti pe partea de cheltuieli", a declarat presedintele BNS, Dumitru Costin, citat de NewsIn.

El a explicat ca analiza, realizata de un grup de cercetatori din tara si de la universitati europene, are scopul de a identifica efectele pe care disponibilizarile efective le vor avea asupra economie romanesti.

Potrivit liderului sindical, guvernul nu a realizat o analiza de impact a ceea ce se va intampla cu personalul disponibilizat si nici nu a gandit masuri de reinsertie pe piata muncii.

Recent, Costin anunta lansarea unui observator al pietei muncii din Romania, proiect pentru care au fost accesate si fonduri europene si care se va ocupa de analize si studii de impact ale unor masuri luate de executiv, in scopul realizarii unor reforme legislative bine fundamentate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Centre de consiliere pentru romanii care vor sa se intoarca in tara