Greva de la metrou, programata incepand cu 18 martie, a fost anulata, in urma negocierilor dintre sindicate si reprezentantii Metrorex si ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.
"Administratia Metrorex si Sindicatul Liber Metrou in calitate de reprezentant al salariatilor Metrorex, au convenit asupra incheierii unui nou Contract Colectiv de Munca, pentru perioada 2010 - 2011, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare (Legea nr. 130/1996 a contractelor colective de munca, Legea nr.11/2010 a Bugetului de Stat pe anul 2010, Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice si respectarea Acordurilor cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International)", precizeaza Ministerul Transporturilor intr-un comunicat de presa.

Noul Contract Colectiv de Munca a fost negociat si semnat ca urmare a aprobarii in sedinta Guvernului Romaniei din data de 17.03.2010 a Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2010 al Companiei Metrorex, fara majorarea fondului de salarii, care se mentine la nivelul anului 2009.

Potrivit comunicatului de presa, Administratia Metrorex si Sindicatul Unitatea au manifestat disponibilitate totala in solutionarea conflictului de interese existent la metrou, principalul argument fiind determinat de contextul economic general, prioritar fiind interesul pentru pastrarea si stabilitatea locurilor de munca.

Circa 4.600 de angajati ai Metrorex ar fi trebuit sa intre greva generala incepand pe termen nelimitat, in intervalul orar 04.00-16.00, deoarece nu au fost semnate contractele colective de munca, care au expirat la 1 noiembrie 2009.

Peste 1.000 dintre cei peste 4.200 de angajati de la Metrorex nu au lucrat, in noiembrie 2009, timp de mai multe zile, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat. Aceasta a fost a saptea greva generala din 1990, ultimul protest al angajatilor de la Metrorex datand din 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri