Sprijin de la azeri in proiectele Nabucco si PEOP

Azerbaidjanul a reconfirmat sprijinul pentru proiectele Nabucco si PEOP, prioritare pentru Romania, in cadrul vizitei ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, la Baku, reafirmand disponibilitatea aprofundarii discutiilor privind interconectorul Azerbaidjan-Georgia-Romania (AGRI).

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, s-a aflat intr-o vizita oficiala in Azerbaidjan, unde a avut intrevederi cu presedintele Ilham Aliev, premierul Artur Rasizade, presedintele Parlamentului, Ogtai Asadov, ministrul de externe, Elmar Mammadiarov, si ministrul industriei si energiei, Natig Aliev, informeaza MAE, informeaza NewsIn.

Discutiile au confirmat nivelul excelent al relatiilor romano-azere, ridicate la nivelul de Parteneriat Strategic, prin semnarea declaratiei comune a presedintilor Romaniei si Azerbaidjanului, la Bucuresti, la 29 septembrie 2009.
Partile au convenit lansarea unui plan de actiune in domeniile economic, cultural, energetic, turismului, agriculturii si transporturilor, in vederea materializarii Parteneriatului Strategic.

De asemenea, cei doi ministri au analizat stadiul cooperarii economice si au stabilit prioritatile agendei urmatoarei sesiuni a Comisiei mixte economice romano-azere, a carei data va fi stabilita in perioada imediat urmatoare, mentioneaza comunicatul MAE.

In contextul vizitei, a fost reafirmat sprijinul Romaniei privind apropierea Azerbaidjanului de structurile europene si euroatlantice, cu accent pe necesitatea valorificarii eficiente a oportunitatilor oferite de initiativele europene pentru regiune, precum Sinergia Marii Negre si Parteneriatul Estic.

De asemenea, partea romana va continua sa exercite un rol activ in promovarea valorilor euro-atlantice in Azerbaidjan, in calitate de Ambasada - Punct Contact NATO la Baku, in perioada 2009-2010, subliniaza Ministerul roman de Externe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri