Proteste de 1 mai pentru cresterea salariului minim

Aproximativ 10.000 de reprezentanti ai CNSLR Fratia vor participa pe 1 mai la un miting de protest in Capitala pentru a cere cresterea salariului minim, mentinerea sporurilor in sectorul bugetar si majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu, a spus presedintele organizatiei sindicale, Marius Petcu, scrie NewsIn.
"Cele 40 de federatii sindicale apartinand CNSLR Fratia au hotarat ieri (joi, n.r) participarea la un mars in Capitala pe 1 mai, insa acesta va fi transformat intr-un mare miting de protest, la care vor participa cel putin 10.000 de oameni. Vom trimite deja in tara scrisori pentru confirmarea pe care o asteptam pana pe data de 15 aprilie", a precizat presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Liderul sindical a adaugat ca reprezentantii CNSLR Fratia vor organiza pichete in fata prefecturilor din toata tara si in fata guvernului, in fiecare zi intre 1 si 9 mai.

"Avem o lista cu 10 revendicari, dintre care cele mai importante vizeaza cresterea salariului minim la 705 lei, acordarea sporurilor pierdute in 2010 ce erau acordate anul trecut, pastrarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu, stoparea disponibilizarilor, un plan concret pentru iesirea din criza si realizarea unui pact national pentru ocupare", a spus Petcu.

Declaratia acestuia vine dupa ce liderii CNSLR Fratia si CSDR s-au retras de la negocierile cu premierul Emil Boc, acuzandu-l pe primul ministru ca i-a amenintat si a batut cu pumnul in masa.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri