Boc: Romania si Bulgaria vor coopera pentru construirea altor doua poduri peste Dunare

Romania si Bulgaria vor coopera pentru construirea a doua noi poduri peste Dunare, la Bechet - Oreahovo si la Calarasi - Silistra, dar si a doua noi hidrocentrale, a declarat vineri premierul Emil Boc.
"Ne propunem cooperarea bilaterala pentru construirea a cel putin doua noi poduri, la Bechet - Oreahovo si la Calarasi - Silistra", a declarat Emil Boc (foto), citat de NewsIn.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a precizat ca realizarea celor doua poduri face parte dintr-o intelegere a autoritatilor din cele doua state de a construi doua noi poduri peste Dunare, prin parteneriate public-private, si ca ambele parti s-au obligat sa caute investitori pentru realizarea lucrarilor.

In ceea ce priveste realizarea celui de-al doilea pod peste Dunare (n.r: singurul pod care leaga Romania de Bulgaria in acest moment este cel de la Giurgiu-Ruse), prim-ministrul roman a declarat ca cele doua state asteapta in continuare un raspuns al Comisiei Europene pentru prelungirea finantarii prin programul ISPA.

Guvernele Romaniei si Bulgariei au adoptat in luna februarie, la Sofia, o declaratie comuna prin care solicita CE prelungirea, pana la 31 decembrie 2011, a termenului de eligibilitate a cheltuielilor aferente tuturor proiectelor celor doua state, aprobate in perioada 2000-2006 prin programul ISPA, prntre care si lucrarea de la Calafat-Vidin.

Premierul Emil Boc s-a aflat vineri la Turnu-Magurele, unde a inaugurat, impreuna cu omologul sau bulgar, un nou bac peste Dunare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri