Sindicalistii au declarat sambata, dupa discutiile cu premierul, ca isi mentin programul de proteste si ca se vor intalni maine din nou cu reprezentantii guvernului, pentru a analiza ordonanta de urgenta propusa de executiv, care sa corecteze discrepantele aparute in 2010 in salarizarea bugetarilor.
"Protestele angajatilor din invatamant vor continua si ne vom intalni din nou marti la ora 15:00 pentru a analiza ordonanta propusa de guvern ce vizeaza acoperirea sumelor pierdute din salariile din invatamant", a declarat presedintele FSLI, Aurel Cornea, la finalul discutiilor de sambata de la Ministerul Muncii cu reprezentantii Executivului.

Presedintele executiv al Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, la randul sau, ca primul ministru le-a propus in cadrul discutiilor sa nu se mai acorde majorari salariale in urma hotararilor judecatoresti, iar sumele economisite sa fie distribuite angajatilor din invatamant care au pierdut la salarii.

"Marti ne vom intalni pentru a vedea cum se vor face corectiile pe sectoare", a spus Nistor, citat de NewsIn.
Vicepresedintele BNS Mihaela Neacsu a explicat ca actul normativ ar putea reglementa acordarea unei sume de 500 lei la salariu, suma ce ar urma sa reprezinte media dintre valorile de 600 lei si 400 lei care au fost scazute din salariile angajatilor in primele doua luni din 2010.

Reprezentantii sindicatelor au mai spus ca vor mentine programul de proteste pentru a demonstra ca in toata tara exista nemultumiri legate de salariul minim, de legea pensiilor si salarizarea unitara, precum si de problemele din invatamant si au precizat ca vor protesta in fata guvernului pe 25 martie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri