Agrostar va picheta Ministerele Agriculturii si Finantelor

400 de agricultori, membri ai federatiei sindicale Agrostar vor picheta maine sediul Ministerului Agriculturii si pe cel al Ministerului Finantelor Publice, intre orele 11:00 si 13:30, revendicand plata subventiilor restante pe 2009 si ieftinirea cu 50% a motorinei pentru agricultura.
Revendicarile membrilor Agrostar vizeaza totodata si reducerea TVA pentru produsele agricole la 5%, precum si obtinerea unei derogari de la Comisia Europena pentru mentinerea ajutorelor de stat si in 2010, (pentru motorina, irigatii, calitatea laptelui, pasare, ovine, bovine, caprine etc), "avand in vedere ca nici pana acum legislatia privind noile forme de sprijin financiar nu a fost aprobata de Guvern si de catre Comisia Europena", se arata in comunicatul transmis de federatie.

De asemenea, agricultorii de la Agrostar mai cer notificarea de urgenta a ajutorului de minimis de pana la 15.000 euro, pentru sustinerea sectorului legume-fructe, conform recomandarilor Comisiei Europene pentru anul 2010.

"Am stabilit calendarul protestelor si, daca problemele noastre nu isi vor gasi rezolvarea, la inceputul lunii mai vom organiza un miting in Capitala, la care vor participa circa 8.000 de membri ai Agrostar si vom aduce si utilaje si animale. Pana acum, ministerul nu a dat nicio dovada ca ar avea o strategie coerenta care sa scoata agricultura din criza. Importurile cresc, evaziunea fiscala creste, agricultorii romani dau aliment si nu se face nimic", a declarat presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan, potrivit NewsIn.

El a mentionat totodata ca numeroasele demersuri pe care agricultorii le-au facut pana acum la Ministerul Agriculturii au ramas fara raspuns.

Federatia Agrostar a fost infiintata in 1990 si are peste 38.000 de membri, avand in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, avicultura, viticultura, horticultura, sindicate ale producatorilor si fermierilor).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri