Ministrul Muncii, Mihai Seitan, le-a transmis reprezentantilor pensionarilor, la intalnirea de la Guvern, ca nu se poate ridica plafonul de impozitare a pensiilor la nivelul salariului mediu pe economie si ca in continuare valoarea pensiei ce depaseste 1.000 lei va fi impozitata cu 16%.

"Ministrul Muncii ne-a transmis ca nu se pune problema ridicarii plafonului pentru impozitarea pensiei la peste 1.800 lei, insa ne-a promis ca reprezentantii organizatiilor pensionarilor din Romania vor avea o intalnire cu primul ministru in urmatoarea perioada pentru a discuta despre problemele noastre", a declarat la finalul discutiilor de la Guvern vicepresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor, Marian Iancu.

"Noi cerem in continuare ca punctul de pensie sa reprezinte 45% din salariul mediu brut pe economie si neimpozitarea pensiilor aflate sub plafonul salariului mediu pe economie", a completat Iancu, citat de NewsIn.

Mii de pensionari au pichetat Guvernul si prefecturile din mai multe judete, pentru a protesta fata de Legea unitara a pensiilor.

Pensionarii cer scutirea de la plata impozitului de 16% a pensiilor mai mici decat salariul mediu pe economie si solicita Guvernului includerea in Codul Fiscal a unei noi prevederi care sa permita impozitarea progresiva numai a partii din pensie care depaseste salariul mediu brut pe economie.

Reprezentantii pensionarilor mai cer adoptarea unor "masuri ferme pentru protejarea puterii de cumparare a pensiilor de asigurari sociale", cresterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut si ca eventuala introducere a sistemului de coplata pentru sistemele medicale sa nu afecteze persoanele care au iesit din campul muncii.

Pensionarii mai solicita asigurarea de urgenta a unor locuinte pentru familiile din aceasta categorie sociala care locuiesc in case nationalizate ce urmeaza sa fie retrocedate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ce "artificii" a folosit Guvernul la calculul deficitului pe 2018?