Ministrul Muncii, Mihai Seitan, le-a transmis reprezentantilor pensionarilor, la intalnirea de la Guvern, ca nu se poate ridica plafonul de impozitare a pensiilor la nivelul salariului mediu pe economie si ca in continuare valoarea pensiei ce depaseste 1.000 lei va fi impozitata cu 16%.
"Ministrul Muncii ne-a transmis ca nu se pune problema ridicarii plafonului pentru impozitarea pensiei la peste 1.800 lei, insa ne-a promis ca reprezentantii organizatiilor pensionarilor din Romania vor avea o intalnire cu primul ministru in urmatoarea perioada pentru a discuta despre problemele noastre", a declarat la finalul discutiilor de la Guvern vicepresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor, Marian Iancu.

"Noi cerem in continuare ca punctul de pensie sa reprezinte 45% din salariul mediu brut pe economie si neimpozitarea pensiilor aflate sub plafonul salariului mediu pe economie", a completat Iancu, citat de NewsIn.

Mii de pensionari au pichetat Guvernul si prefecturile din mai multe judete, pentru a protesta fata de Legea unitara a pensiilor.

Pensionarii cer scutirea de la plata impozitului de 16% a pensiilor mai mici decat salariul mediu pe economie si solicita Guvernului includerea in Codul Fiscal a unei noi prevederi care sa permita impozitarea progresiva numai a partii din pensie care depaseste salariul mediu brut pe economie.

Reprezentantii pensionarilor mai cer adoptarea unor "masuri ferme pentru protejarea puterii de cumparare a pensiilor de asigurari sociale", cresterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut si ca eventuala introducere a sistemului de coplata pentru sistemele medicale sa nu afecteze persoanele care au iesit din campul muncii.

Pensionarii mai solicita asigurarea de urgenta a unor locuinte pentru familiile din aceasta categorie sociala care locuiesc in case nationalizate ce urmeaza sa fie retrocedate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri