Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca Romania are, in urmatoarele luni, sanse de crestere economica prin atragerea de fonduri comunitare, pe care, insa, nu stim sa le atragem.

"Avem sanse de crestere economica, dar nu ne trebuie un boom economic. Nu ne trebuie crestere economica cu inflatie, atat timp cat inflatia este un eroziv de incredere pe termen lung. Nu avem nevoie de crestere care sa reia deficitul extern, nu avem nevoie de o crestere economica de natura sa inflameze datoria publica, peste ceea ce inseamna in prezent situatia Greciei. Nu avem nevoie de o crestere economica cu somaj. Nu ne trebuie o crestere economica cu deficite bugetare mari, cu impozite mari De asemenea, avem nevoie de o crestere economica, care sa atraga fonduri comunitare. Avem bani gratis, pe care nu stim sa ii atragem", a spus guvernatorul BNR, citat de NewsIn.

Isarescu a adaugat ca o crestere ecomomica presupune si supravegherea datoriei private in Romnia. "Datoria privata e maricica.E criza din Romania. A fost o criza a datoriilor private, nu publice. O datorie privata nerezolvabila, devine o datorie publica", a spus el. "Nu se poate sa creasca salariile fara restructurare. Niciodata, niciodata, niciodata!, a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a participat la Rm. Valcea la conferinta "Romania 2010 - Perspectivele dezvoltarii si solutii de relansare economica", organizata de Institutului Bancar Roman impreuna cu Banca Nationala si Consiliul Judetean Valcea.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Sedinta CNSM, incheiata incert: ce solutii s-au identificat?