Toate cadrele didactice vor beneficia de majorarea salariala de 17% prevazuta in Legea unica, iar sporul de 33%, de care beneficiaza unii profesori in baza sentintelor judecatoresti, va fi esalonat, a declarat premierul Emil Boc.
"Noi am propus si propunem in continuare urmatoarele: aplicarea Legii salarizarii, care vizeaza o crestere cu 17% inca din 2008 a salariilor profesorilor. Sentintele judecatoresti, acolo unde exista, isi urmeaza cursul firesc si sunt esalonate conform graficului prevazut de lege si ne asiguram ca toti profesorii sa aiba asigurata resursa financiara pentru plata salariilor asa cum scrie in Legea salarizarii unitare", a spus Boc sambata, in cadrul videoconferintei cu prefectii de la Palatul Victoria, scrie 9AM.

Boc a amintit ca din majorarea salariala de 50% votata de Parlament in toamna anului 2008, 17% s-a aplicat pentru toate cadrele didactice inca din noiembrie 2008. Diferenta de 33% nu s-a mai acordat pentru ca nu au existat resurse financiare, dar si din cauza crizei economice, a spus el.

"Legea care viza majorarea cu 50% a salariilor profesorilor a fost abrogata prin Legea unica a salarizarii. Pe parcursul anului 2009 au aparut insa situatii in care, prin sentinte judecatoresti, unii profesori au obtinut si majorarea cu 33% a salariului, pana la 50%", a spus prim-ministrul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri