Ce amenzi au dat inspectorii sanitari-veterinari in ultimele doua zile

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au aplicat, in perioada 26-27 martie, 392 sanctiuni de peste 870.000 lei, in urma controalelor efectuate in peste 1.200 unitati de comercializare a produselor alimentare din tara, informeaza un comunicat ANSVSA.
Acesti au mai aplicat 115 avertismente si au emis doua Ordonante de Interzicere a Activitatii si patru Ordonante de Suspendare a Activitatii, scrie NewsIn.

De asemenea, verificarile au condus la confiscarea a 916 kg de carne, cu o valoare de aproximativ 27.400 de lei, 7.213 de oua, cu o valoare de 3.340 de lei, 258 de kg de produse de origine non animala si produse de patiserie, in valoare de 2.514 lei, 480 de kg de peste, cu o valoare de 14.452 de lei, precum si a 41 kg de produse lactate cu o valoare de 527 de lei.

Controalele inspectorilor Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au vizat un numar de 1.208 obiective, dintre care: 33 de piete agroalimentare, 10 targuri si centre de sacrificare aprobate temporar, 439 de supermarketuri si magazine alimentare, 27 de restaurante, 456 de macelarii, carmangerii si abatoare, 80 de pescarii si centre de colectare peste, 106 depozite alimentare, 26 de centre de ambalare oua, cinci unitati de patiserie si brutarii, doua fabrici de produse lactate, 16 producatori particulari si opt controale in trafic, la autovehicule care transportau produse alimentare.

Principalele abateri sanctionate au fost comercializarea de alimente cu termen de valabilitate depasit, depozitarea si manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, nemarcarea oualor, precum si lipsa documentului de inregistrare sanitara veterinara sau a celor care sa ateste provenienta produselor alimentare.

De asemenea, inspectorii au sanctionat etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare si igiena si intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare.

Inspectorii Autoritatii verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare din toate targurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, valorificare si de alimentatie publica. „Inspectorii nostri vor continua verificarile pentru a depista operatorii economici care vor sa profite de aceasta perioada, prin comercializarea de alimente care pot pune in pericol sanatatea consumatorilor”, a declarat presedintele ANSVSA, Marian Zlotea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri