Acordul trilateral dintre Romania, Azerbaijan si Georgia se va semna in aprilie, in Romania, iar prin acesta cele trei tari ar urma sa dezvolte impreuna doua terminale de gaz natural lichefiat (GNL), proiect evaluat intre 4 si 6 miliarde euro, a declarat secretarul de stat Tudor Serban, citat de NewsIn.
"In aprilie vor veni la Bucuresti delegatii din cele doua tari, Georgia si Azerbaijan, formate din ministri si echipe din companiile lor energetice. Vizita va avea loc fie intre 10 si 12 aprilie, fie intre 22 si 24 aprilie", a spus secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

De asemenea, acesta a precizat ca, dupa semnarea acordului, cele trei parti implicate vor purta negocieri pe tema proiectului viitoarelor doua terminale de GNL, ce urmeaza sa fie construite.

Altfel, secretarul de stat din minister spunea, in luna februarie, ca proiectul se cheama AGRI si ca exista mai multe grupuri interesate de el, "este vorba de banci, fonduri, oameni de afaceri, companii mari".

Interconectorul AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania) este destinat transportului gazelor naturale azere in Romania, in stare lichefiata. Proiectul prevede construirea a doua teminale de gaz natural lichefiat, unul pe litoralul georgian al Marii Negre si celalalt la Constanta.

In perioada 1-3 februarie 2010, o delegatie economica condusa de secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri Tudor Serban a efectuat o vizita oficiala in Republica Azerbaidjan. Obiectivul vizitei l-a constituit prezentarea proiectului romanesc al AGRI. Totodata, acolo s-a convenit ca, ulterior, acordul trilateral sa fie semnat la Bucuresti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri