Increderea in economie, printre cele mai mici din UE

Indicele care masoara increderea in economia romaneasca a urcat in martie cu 1,4 puncte procentuale fata de februarie, mai lent decat pe ansamblul Uniunii Europene, unde avansul a fost de 2 puncte, iar Romania se mentine pe ultimele pozitii din UE dupa acest indicator, a anuntat luni CE.
Astfel, in a treia luna a acestui an, indicele Economic Sentiment Indicator a urcat in Romania la 82,3 puncte de la 80,9 puncte in februarie, singurele tari in care increderea este mai scazuta fiind Grecia (69,6 puncte) si Cipru (80 puncte). Per ansamblul, UE indicele increderii in economie a ajuns in martie la 99,6 puncte.

La nivelul zonei euro, indicele increderii a revenit pe crestere, cu 1,8 puncte, la 97,7, scrie NewsIn.

In Romania indicele increderii in industrie a crescut cu 1 punct, cel in servicii a crescut cu 3 puncte, cel in consum si comertul cu amanuntul s-a imbunatatit cu 2 puncte, in timp ce increderea in constructii a scazut cu un punct.

La nivelul UE, indicele de incredere in industrie si constructii au urcat cu 2 puncte, cel in servicii a avansat cu 1 punct, la fel ca si in comertul cu amanuntul, in timp ce increderea in consum a scazut cu un punct.

La nivelul UE, gradul de incredere in economie este cel mai ridicat in Suedia (111,5 puncte), Danemarca (110 puncte) si Belgia (103,2 puncte), potrivit raportului de conjunctura prezentat de Directoratul general pentru afaceri economice si financiare din cadrul Comisiei Europene (CE).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri