Conducerea Camerei Deputatilor a programat, miercuri la ora 9.00, o sedinta de plen rezervata dezbaterii si votarii legii responsabilitatii fiscale, a anuntat secretarul Camerei, Valeriu Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, Biroul Permanent al Camerei a decis programarea unei sedinte de plen pentru proiectul responsabilitatii fiscale, dupa mai multe dispute intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei.

"PSD si PNL au cerut respectarea termenului de trei zile, prevazut de Regulament, de la redactarea raportului pana la discutarea sa in plen. Pe de alta parte, arcul guvernamental a reamintit ca este un angajament international ca pana la sfarsitul lunii martie acest proiect sa fie trecut de catre Parlament. A fost o discutie pro si contra, concluzia fiind ca, respectand textul Regulamentului, miercuri va fi dezbatere pe proiect", a relatat social-democratul, citat de NewsIn.

El a prezentat punctul de vedere al opozitiei, sustinand ca proiectul "nu aduce nimic nou, decat anumite functii si o posibilitate din partea Guvernului de a controla intr-o anumita forma bugetele locale sau bugetul national", dar si pe cel al reprezentantilor puterii, potrivit carora actul normativ ar crea o strategie fiscala si ar respecta o obligatie fata de FMI. "Intre discutia pe care Guvernul a avut-o in 2009 si finalitatea acestui proiect este o cale lunga", a mai comentat deputatul PSD proiectul responsabilitatii fiscale.

Camera Deputatilor este decizionala pe aceasta lege.

Plenul Senatului a adoptat pe 3 martie proiectul Legii responsabilitatii fiscale, initiat de Guvern conform acordului cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE). Fondul Monetar International a agreat cu autoritatile romane in ianuarie ca Legea responsabilitatii fiscale sa fie adoptata de Parlament pana la finalul lunii martie, fiind una dintre prioritatile legislative ale Guvernului Boc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Persoanele persecutate din motive etnice, scutite de anumite impozite