Presedintele Traian Basescu declara zilele trecute, la Bruxelles, ca somajul din Romania se afla sub media UE. Mai mult, el opina ca, din acest punct de vedere, "ar trebui sa incercam sa revenim la ce avem de facut si sa nu ne mai facem o meserie din a ne lamenta".

"As mai spune un lucru, fara sa fie propagandistic: constat ca, din punct de vedere al somajului, chiar daca avem o cifra mare, peste 8% - am inteles de la statistica -, suntem cu circa doua procente sub media Uniunii Europene. Si poate ca, din acest punct de vedere, ar trebui sa ne lamentam mai putin, sa incercam sa revenim la ce avem de facut si sa nu ne mai facem o meserie din a ne lamenta. Toate tarile trec prin momente dificile", sublinia seful statului.

Azi dimineata, Dominique Strauss-Kahn ne avertiza ca vom continua sa ne pierdem din locurile de munca in urmatoarele luni! Fara sa dea estimari concrete, el se asteapta ca numarul de someri sa continue sa creasca pana in aprilie -mai, explicand ca somajul nu este un indicator care reactioneaza rapid la reluarea cresterii economice.

Pornind de la aceste doua declaratii, va propun sa ne raspundeti la Intrebarea Zilei de pe Wall-Street: Ar trebui sa ne lamentam mai putin in privinta somajului? Stam bine?

Noi, jurnalistii de la Wall-Street, adresam in fiecare zi zeci si sute de intrebari oamenilor de afaceri, analistilor si tinerilor antreprenori. Insa este tot mai importanta pentru noi opinia cititorilor. Vrem sa intelegem mai bine opiniile voastre si sa ne adaptam permanent pentru a ramane in topul preferintelor. Asa s-a nascut conceptul de INTREBAREA PENTRU CITITORII WALL-STREET.

Asteptam raspunsurile dumneavoastra
. Multumesc!


Pentru a oferi o imagine mai completa in privinta somajului, va prezentam aici cele mai fresh date si proiectii despre piata muncii din Romania:

- economia romaneasca a pierdut de la inceputul crizei 550.000 de locuri de munca, adica peste 16% din efectivul initial de salariati;

- un somer roman din trei nu a reusit sa se angajeze de mai bine de un an;

- top 10 judete cu cel mai mare somaj;

+ estimarea de astazi a economistilor BCR: rata somajului va ajunge la 9,4% la finalul anului;

Dezbatere propusa si moderata de Claudiu Vrinceanu, Redactor Sef al publicatiei Wall-Street.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri