La sfarsitul varfului crizei, impreuna cu locurile de munca restructurate din domeniul public, sa va ajunge la un milion de someri, de la declansarea crizei economice in Romania, potrivit lui Cezar Coraci, presedintele UGIR-1903, scrie NewsIn.

El a adaugat ca se teme ca, dupa aceasta perioada, firmele nu vor mai avea personal pentru a onora comenzile ce vor aparea.

"Ne asteptam ca din vara economia sa se stabilizeze usor, sa apara unele oportunitati si comenzi in industrie, insa ne temem ca firmele nu vor mai avea cu cine sa onoreze aceste comenzi", a explicat presedintele UGIR-1903.


Potrivit unui raport prezentat recent de Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, UGIR-1903, economia romaneasca a pierdut de la inceputul crizei 550.000 de locuri de munca, adica peste 16% din efectivul initial de salariati, dintre care circa 220.000 din industria prelucatoare.

Cele mai afectate sectoare au fost industria usoara, industria chimica, industria metalurgica, materiale de constructii, constructii de masini si fabricarea mobilei.

UGIR-1903 propune ca investitiile publice destinate infrastucturii din toate domeniile sa fie realizate din fonduri publice si private si din fonduri europene si internationale atrase.