Romania s-a situat, in 2009, in ceea ce priveste suprafata cultivata cu grau, in primele 4 state membre ale Uniunii Europene, iar la productie s-a clasat pe locul 7, ca urmare a randamentului, care a reprezentat mai putin de jumatate (44,7%) din randamentul mediu al UE, potrivit INS.
Potrivit datelor provizorii publicate de Institutul National de Statistica (INS), la nivelul Uniunii Europene, in anul 2009, se remarca o reducere, atat a suprafetelor cultivate (exceptie floarea soarelui), cat si a productiilor si randamentelor la unele culturi agricole de baza.

In ceea ce priveste porumbul boabe, Romania cultiva cea mai mare suprafata din Uniunea Europeana, iar la productie s-a situat pe locul doi, dupa Franta datorita unui randament inferior. De altfel, randamentul la porumb realizat de Romania este mai mic decat al celorlalte State Membre, anunta NewsIn.

Potrivit INS, floarea soarelui se numara printre culturile cu traditie in Romania. Din punct de vedere al suprafetei cultivate in anul 2009, Romania s-a situat pe locul secund in randul Statelor Membre, dupa Spania. Productia realizata, in anul 2009, a clasat tara noastra pe locul patru dupa Franta, Bulgaria si Ungaria, ca urmare a randamentului mai mic cu 20% fata de randamentul mediu al Uniunii Europene.

In ceea ce priveste suprafata cultivata cu cartofi, Romania s-a situat anul trecut pe locul trei dupa Polonia si Germania si pe locul sase la productie (dupa Germania, Polonia, Olanda, Franta si Marea Britanie) datorita randamentului inferior, care a reprezentat 54,1% din randamentul mediu al Uniunii Europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri