Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, s-a intalnit cu seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, cu care a discutat despre modalitati de crestere a veniturilor bugetare prin masuri de combatere a evaziunii fiscale.
"Am discutat despre modalitati de crestere a veniturilor, in sensul combaterii evaziunii fiscale. FMI a recunoscut ca au fost actiuni vizibile in acest sens. Am discutat despre cateva aspecte pentru legile a caror promovare trebuie sa aiba loc pana la viitoarea misiune de evaluare, cum ar fi legea responsabilitatii fiscale", a spus Vladescu, dupa intalnirea cu reprezentantul Fondului Monetar International (FMI), potrivit NewsIn.

Ministrul a precizat ca nu a discutat cu Jeffrey Franks despre o posibila inrautatire a prognozei de crestere economica a Romaniei din acest an, de la 1,3%, estimare luata in calcul la constructia bugetului de stat din acest an, urmand ca aceasta analiza sa fie facuta la sfarsitul lunii aprilie.

"N-am discutat despre date numerice, asteptam datele lunii martie, asteptam 25 aprilie, pentru date despre arierate si alte date statistice", a mai spus Vladescu.

Urmatoarea misiune de evaluare a FMI, care va veni in Romania pe 27-29 aprilie, ar putea lua in discutie o revizuire a prognozei de crestere economica pentru Romania, in conditiile in care datele macroeconomice au indicat o evolutie sub asteptari, a spus marti seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Noi facem reevaluari din trei in trei luni. Vom face o revizuire a previziunilor in trei saptamani, cand va sosi misiunea FMI din nou la Bucuresti. Este adevarat ca ultimele date macroeconomice sunt usor sub asteptarile noastre", a spus Franks, care a precizat ca schimbarile nu vor fi semnificative.

FMI si Guvernul estimeaza o crestere a economiei Romaniei de 1,3% pentru acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri