Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, s-a intalnit cu seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, cu care a discutat despre modalitati de crestere a veniturilor bugetare prin masuri de combatere a evaziunii fiscale.
"Am discutat despre modalitati de crestere a veniturilor, in sensul combaterii evaziunii fiscale. FMI a recunoscut ca au fost actiuni vizibile in acest sens. Am discutat despre cateva aspecte pentru legile a caror promovare trebuie sa aiba loc pana la viitoarea misiune de evaluare, cum ar fi legea responsabilitatii fiscale", a spus Vladescu, dupa intalnirea cu reprezentantul Fondului Monetar International (FMI), potrivit NewsIn.

Ministrul a precizat ca nu a discutat cu Jeffrey Franks despre o posibila inrautatire a prognozei de crestere economica a Romaniei din acest an, de la 1,3%, estimare luata in calcul la constructia bugetului de stat din acest an, urmand ca aceasta analiza sa fie facuta la sfarsitul lunii aprilie.

"N-am discutat despre date numerice, asteptam datele lunii martie, asteptam 25 aprilie, pentru date despre arierate si alte date statistice", a mai spus Vladescu.

Urmatoarea misiune de evaluare a FMI, care va veni in Romania pe 27-29 aprilie, ar putea lua in discutie o revizuire a prognozei de crestere economica pentru Romania, in conditiile in care datele macroeconomice au indicat o evolutie sub asteptari, a spus marti seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Noi facem reevaluari din trei in trei luni. Vom face o revizuire a previziunilor in trei saptamani, cand va sosi misiunea FMI din nou la Bucuresti. Este adevarat ca ultimele date macroeconomice sunt usor sub asteptarile noastre", a spus Franks, care a precizat ca schimbarile nu vor fi semnificative.

FMI si Guvernul estimeaza o crestere a economiei Romaniei de 1,3% pentru acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »



Citește și
Setari Cookie-uri