Romania va inregistra in primele trei luni ale acestui an o crestere economica "pozitiva si modesta", in conditiile revenirii industriei manufacturiere si a exporturilor, dar sunt inca incertitudini in alte sectoare, a spus viceguvernatorul bancii centrale, Cristian Popa.

Intrebat daca primul trimestru va fi unul de crestere pentru Romania, Popa a raspuns ca "cred ca da, dar deja discutam deja de un scenariu central, cu incertitudini foarte mari de o parte si de alta. Va fi o cifra pozitiva si modesta".

El a explicat ca in servicii si constructii persista inca semnale negative, dar industria manufacturiera si exporturile dau semnale de revenire, informeaza NewsIn.

In ce priveste intreg anul 2010, viceguvernatorul a explicat ca se contureaza o evolutie pozitiva, dar este greu de spus de acum care va fi anvergura cresterii economice.

"Sunt optimist rezervat, mai ales avand in vedere ca desenul trimestrial al anului 2010 se agata pe un trimestru patru din 2009 care a fost relativ mai slab decat anticipam noi la un moment dat", a mai spus Popa.

Viceguvernatorul a subliniat ca, la fel ca in cazul altor tari, cresterea va depinde de cererea externa, si se va baza in ultimul rand pe cererea interna.

Economia Romaniei a scazut in 2009 cu 7,1%, iar pentru acest an Guvernul si FMI au luat in calcul o crestere de 1,3% a produsului intern brut (PIB).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri