Romania va inregistra in primele trei luni ale acestui an o crestere economica "pozitiva si modesta", in conditiile revenirii industriei manufacturiere si a exporturilor, dar sunt inca incertitudini in alte sectoare, a spus viceguvernatorul bancii centrale, Cristian Popa.

Intrebat daca primul trimestru va fi unul de crestere pentru Romania, Popa a raspuns ca "cred ca da, dar deja discutam deja de un scenariu central, cu incertitudini foarte mari de o parte si de alta. Va fi o cifra pozitiva si modesta".

El a explicat ca in servicii si constructii persista inca semnale negative, dar industria manufacturiera si exporturile dau semnale de revenire, informeaza NewsIn.

In ce priveste intreg anul 2010, viceguvernatorul a explicat ca se contureaza o evolutie pozitiva, dar este greu de spus de acum care va fi anvergura cresterii economice.

"Sunt optimist rezervat, mai ales avand in vedere ca desenul trimestrial al anului 2010 se agata pe un trimestru patru din 2009 care a fost relativ mai slab decat anticipam noi la un moment dat", a mai spus Popa.

Viceguvernatorul a subliniat ca, la fel ca in cazul altor tari, cresterea va depinde de cererea externa, si se va baza in ultimul rand pe cererea interna.

Economia Romaniei a scazut in 2009 cu 7,1%, iar pentru acest an Guvernul si FMI au luat in calcul o crestere de 1,3% a produsului intern brut (PIB).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Când s-ar putea deschide mall-urile? Răspunsul ministrului Economiei
Setari Cookie-uri