Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la finalul negocierilor cu angajatii RATB ca la regie "este vorba si de o problema de management defectuos", iar surse municipale au declarat pentru NewsIn ca este foarte posibila inlocuirea directorului Gheorghe Aron.
Oprescu a subliniat, pe de alta parte, ca la RATB este necesar un audit care sa arate situatia financiara a regiei.

In urma acestui audit, spun surse municipale, conducerea primariei ar putea decide inlocuirea lui Gheorghe Aron din functia de director general al RATB.

"Le-am dat asigurari ca nu vor mai modificari ale veniturilor lor. Ei se temeau ca vor avea de suferit de la 1 aprilie", a spus Oprescu, dupa trei ore de discutii cu protestatarii.

Edilul Capitalei le-a mai spus protestatarilor ca fondul de salarii a fost suplimentat de la 38 la 40 milioane de lei, ceea ce inseamna ca vor fi platite a zi toate sporurile, inclusiv cel de munca grea.

Oprescu a declarat ca aproape 90% dintre nemultumirile protestatarilor sunt legate de management si administratie. "Domnul Aron o sa propuna, sau altii o sa propuna, o serie intreaga de lucruri pentru elementele de management defectuos", a spus Oprescu.

Sorin Oprescu a spus ca protocolul prin care s-a propus de comun acord sistemul nou de salarizare va fi implementat.

La iesirea lui Oprescu de la negocierile cu protestatarii, purtata in incinta autobazei Titan, o parte a angajatilor regiei au huiduit , in timp ce altii au strigatt "Multumim domnule primar!".

Angajatii RATB au intrat in greva ieri dimineata la ora 4.00, nemultumiti de bugetul regiei si de veniturile lor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Protest cu ligheane in fata PMB: Firea, vrem apa calda!