Turcii care au preluat investitia pentru terminarea lucrarilor la Casa Radio ameninta cu judecata Ministerul Lucrarilor Publice. Ei spun ca exista grupuri de interese care fac presiuni asupra lor si acuza ministerul ca le-ar fi impus firmele cu care sa colaboreze, fara sa aduca si dovezi.
Dupa zece zile de la anuntarea rezilierii de catre Ministerul Constructiilor si Lucrarilor Publice a contractului cu turcii care detin 90% dintre actiunile firmei Dimbovita Center, acestia au iesit ieri public cu mai multe acuzatii la adresa autoritatii publice, fara sa le si dovedeasca. Actionarii spun ca exista presiuni si santaje din partea unor grupuri de interese, dar nu dam nume. Categoric vor exista persoane care se vor simti nelinistite cind aud asemenea lucruri, sustine turcul Cenk Vefa Kucuk. In acelasi timp, acuza Ministerul Lucrarilor Publice ca le-a sugerat numele a doua companii cu care sa continuam lucrarile, iar noi ne-am oprit la una, mai afirma Cenk, refuzind din nou sa dezvaluie numele societatilor. Turcii ameninta autoritatea publica, ce detine 10% dintre actiuni, chiar cu judecata la Curtea de Arbitraj din Londra. Ministrul delegat al Lucrarilor Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, s-a aratat surprins de acuzatiile aduse, precizind ca nici macar nu a fost vorba vreodata despre asta.


Au fost doar firme interesate de preluarea contractului, dupa ce am anuntat rezilierea, dar in nici un caz nu le-am impus noi pe cineva, spune Borbely. Incheiat in aprilie 2003, investitorii nu au dovedit niciodata ca finantarea contractului de 250 milioane de dolari, primita de la o firma din Emiratele Arabe Unite - care se ocupa de comert general si care are interdictie sa deruleze actiuni in domeniul bancar - este reala. Actionarii majoritari - celelalte 10% fiind detinute de CNI, ce apartine Ministerului Transporturilor - mai spun ca ei au investit pina acum 10 milioane de dolari pe studii de fezabilitate si alte detalii tehnice. Pentru ca nu au dovedit nici aceste cheltuieli si pentru ca acest contract incheiat de fostul ministru Miron Mitrea are multe lacune, pe fir au intrat deja DNA, Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor si Garda Financiara. Mai mult, la capitolul financiar Dimbovita Center nu sta deloc pe roze. Anul trecut, firma a inregistrat o pierdere de peste 130 de miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri