Dinamica pozitiva a economiei Romaniei se va consolida incepand cu al doilea trimestru al acestui an, in conditiile in care rezultatele din industrie si exporturi sunt peste asteptari, a declarat presedintele Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), Ion Ghizdeanu.
In ceea ce priveste performanta economica din trimestrul I, seful Prognozei nu a oferit inca cifre care sa ateste iesirea din recesiune, varianta preliminara a prognozei de primavara fiind in curs de finalizare, dar a spus ca "din trimestrul doi va fi reluata cu siguranta cresterea economica, in conditiile in care au aparut o serie de semnale pozitive", potrivit NewsIn.

Ghizdeanu a completat ca trimestrul I din acest an va fi oricum mult mai bun decat trimestrul patru din 2009.

"Comertul si constructiile reprezinta inca o problema pentru evolutia economica in T1. Pe de alta parte, industria si exporturile sunt peste asteptari si sper ca dinamica pozitiva sa se reflecte in curand si in servicii", apreciaza Ghizdeanu.

Pe de alta parte, viceguvernatorul BNR Cristian Popa spune ca Romania va inregistra in primele trei luni ale acestui an o crestere economica "pozitiva si modesta", in conditiile revenirii industriei manufacturiere si a exporturilor, dar sunt inca incertitudini in alte sectoare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ministrul Muncii si presedintele CNP neaga suspendarea Pilonului II