Directia Generala a Finantelor Publice din Galati a incasat "din greseala", intr-o singura luna, 8 milioane de lei de la 13 firme, fapta descoperita acum de Curtea de Conturi, care a obligat Fiscul sa restituie sumele colectate abuziv.
Potrivit raportului Curtii de Conturi, fapta s-a petrecut in urma cu doi ani. Atunci, lucratorii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) au calculat si au incasat "din greseala" taxe si impozite in valoare de 8 milioane de lei noi de la 13 firme galatene, informeaza NewsIn.

Oficialii DGFP au recunoscut eroarea si i-au sanctionat pe inspectorii fiscali responsabili de aceasta eroare. "Constatarea Curtii de Conturi este reala. Directia Generala a Finantelor Publice a luat deja masuri pentru remedierea situatiei. Persoanele implicate in acest caz, adica un inspector, un sef serviciu si un director executiv adjunct, au fost deferite Comisiei de Disciplina din cadrul institutiei, care a dictat masuri disciplinare, inclusiv taieri din salariu", a declarat purtatorul de cuvant al DGFP Galati, George Marinescu.

Curtea de Conturi a obligat Directia Generala a Finantelor Publice sa le restituie celor 13 firme banii colectati in mod abuziv. Suma de 8 milioane de lei, stransa intr-o singura luna, reprezenta aproape jumatate din incasarile planificate de inspectorii fiscali pentru un trimestru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contribuabilii francezi vor putea fi urmariti de Fisc pe Facebook