Amenzile date de Garda Financiara, in scadere usoara

Garda Financiara a derulat 4.240 actiuni de control operativ si inopinat in perioada 22-28 martie, in urma carora a dat amenzi de 5,6 milioane de lei, in scadere cu 8,2% fata de saptamana anterioara si a confiscat bunuri de 2,1 milioane de lei.
In perioada 15-21 martie, Garda Financiara aplicase amenzi de 6,1 milioane lei si confiscase bunuri de 1,8 milioane lei, in urma a 4.512 controale, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala, potrivit NewsIn.

Din amenda totala de 5,6 milioane lei au fost incasate aproape 3,2 milioane lei, sustine ANAF.

"Dintre actele de control incheiate, 144 de dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in suma totala de 48.125.473 lei", se mai arata in comunicat.

Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale, precum si monitorizarea achizitiilor intracomunitare.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este o institutie publica cu personalitate juridica din subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri