Bucurestenii au ales metroul pe timpul grevei RATB

Greva declansata ieri de salariatii RATB a majorat numarul celor care au circulat metroul cu 100.000, pana la 750.000.
"Ieri (joi - n.red.) am inregistrat o crestere a numarului de calatori cu 15%, fata de zi normala, cand metroul transporta circa 650.000 persoane", a explicat Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex, citat de NewsIn.

Metrorex a introdus joi in trafic doua trenuri suplimentare, ajungand la 60, iar intervalul intre acestea a fost micsorat ca urmare a fluxului de calatori crescut din cauza grevei angajatilor RATB.

"Am revenit la numarul normal de trenuri, respectiv 58 de unitati in orele de varf. Este suficient atat, intrucat capacitatea de transport asigurata pe zi de Metrorex ajunge pana la un milion de calatori", a adaugat directorul general al Metrorex.

De asemenea, reprezentantii companiilor Meridian, Cobalceascu si Taxi 2000 au declarat joi pentru Agentia NewsIn ca protestul spontan al angajatilor RATB a crescut de pana la trei ori numarul comenzilor la taxi, flota auto fiind in unele cazuri insuficienta pentru a acoperi cererea.

Soferii RATB au refuzat, miercuri, sa iasa pe trasee, nemultumiti de faptul ca bugetul Regiei este prea mic si va ajunge doar pana in luna august. Acestia declarau ca se tem ca le-ar putea fi reduse salariile.

Greva angajatilor RATB, inceputa joi dimineata, la ora 4.00, s-a incheiat in jurul orei 18.00, dupa negocieri prelungite cu primarul general Sorin Oprescu. Edilul-sef al Capitalei le-a promis protestatarilor ca nu li se vor micsora veniturile si vor primi sporurile, inclusiv cel de munca grea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri