Inspectorii fiscali au atras in februarie 803,3 milioane lei (195 milioane euro) la bugetul general consolidat in urma a 9.169 de verificari la populatie si firme, diminuand, totodata, pierderea fiscala cu aproape 45 milioane lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Pentru deficientele constatate, inspectorii fiscali au aplicat amenzi de 4,4 milioane lei si au inaintat organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor 272 sesizari penale pentru un prejudiciu de 272,7 milioane lei, arata NewsIn.

"Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale au fost sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip 'fantoma', efectuarea de tranzactii fictive", se mai arata in comunicatul ANAF.

In perioada 18–24 ianuarie, comisarii Garzii Financiare au desfasurat 4.177 de actiuni de control, in urma carora au aplicat amenzi de 5,82 milioane lei si au confiscat bunuri in valoare de 935.590 lei.

ANAF este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

In primele doua luni din 2010, Garda Financiara a monitorizat 8.982 de operatii in domeniul achizitiilor intracomunitare, ce a dus la verificarea a 2.320 de agenti economici, in urma carora au intocmit 42 de sesizari penale pentru prejudicii de 42,75 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fiscul va emite decizii de impunere doar pe baza controalelor DGAF