Guvernul a aprobat forma revizuita a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Serbia, ce contine alocarile financiare pentru perioada 2010-2011 de 19,34 milioane euro, din care contributia UE este de 16,44 milioane euro.
Programul finanteaza proiecte privind dezvoltarea economica si sociala, protectia mediului si pregatire pentru situatii de urgenta, actiuni ale comunitatilor locale pentru dezvoltarea societatii civile, furnizarea de servicii catre comunitatile din zona de granita, schimburi educationale, culturale si sportive, precum si intensificarea integrarii sociale si culturale a regiunilor de granita, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), arata NewsIn.

Beneficiarii eligibili in cadrul acestui program pot fi autoritati publice, organizatii non-guvernamentale, asociatii si organizatii reprezentative, universitati, institute de cercetare, organizatii educationale/ de instruire.

Primul apel pentru propuneri de proiecte al Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia s-a incheiat in data de 29 iulie 2009 si a avut alocate fonduri IPA in valoare de 10.419.132 euro. Au fost depuse 166 de proiecte, aflate in prezent in procedura de evaluare.

"Bugetul pentru perioada 2010-2011 este de 19.348.970 euro, din care 16.446.623 euro contributia Uniunii Europene prin intermediul Instrumentului de Asistenta pentru Preaderare (IAP) si 2.902.347 euro cofinantarea nationala publica a statelor partenere", se mai arata in comunicatul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Programul este finantat de UE prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA), cofinantat de statele partenere in program si se adreseaza ariei de cooperare din zona de frontiera romano-sarba, respectiv judetelor Timis, Caras-Severin si Mehedinti (din Romania) si districtelor Severno-Banatski, Srednje-Banatski, Juno-Banatski, Braničevski si Borski (din Republica Serbia).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri